DemoPlus
  • German
  • English

Какво представлява Demo и DemoPlus?

Демо-записът е най-добрият начин да придобиете представа как звучи вашата музика. Този тип записи обикновено са предназначени за ограничена аудитория: продуценти, музикални конкурси, заведения в които искате да свирите или приятели на които да представите новите си идеи. А защо не и на вашите родители, на които да покажете какво сте научили?

DemoPlus е много подобен на студийния запис, който обаче се прави на място - във вашата репетиционна, някоя позната зала или дори в къщи. Най-съществената разлика в сравнение с варианта Demo е по-дългата пост-продукция. DemoPlus е подходящ за публично разпространение: YouTube, Facebook и т.н.


Кой вариант е най-добър за мен?

Ако имате няколко парчета, които искате да представите пред ограничена публика, тогава Demo е подходящият избор. Ако искате да запишете музикална творба с много голямо значение за вас, която да разпространите широко, тогава DemoPlus е правилният избор.


Как протича един Demo запис?

Тъй като нашият проект практически представлява мобилно студио, ни е необходимо известно време за подготовка. В зависимост от музикалния жанр и броя на музикантите са ни необходими от 30 минути до няколко часа. При рок група например са нужни около 90 минути за разполагане на микрофоните, окабеляване и проверка на техниката. След това правим кратък чек и сме готови. Групата свири заедно, както прави при репетиция. Записваме по два, три тейка за всяко парче и избираме най-доброто изпълнение, на което ще направим в последствие студийна постпродукция.


Как протича един DemoPlus запис?

Подготовката е подобна на тази при Demo продукция. Начинът на запис обаче е различен, когато става дума за небалансирани състави (всички формации в които се използват електроакустични и електронни инструменти). Основната цел е всички инструменти да бъдат записани отделно. За целта се прави така наречения Overdub, като обикновено се започва с барабаните, а вокалните партии остават последни. По време на записа е много важно да се избягва нежелано прослушване между инструментите, както и всякакви паразитни шумове.


Каква студийна постпродукция е предвидена за Demo запис?

Прави се технически преглед на отделните тракове от многопистовия запис. След това се извършва най-необходимата динамична и честотна обработка на всеки трак, след което материалът се смесва. Най-накрая се проверява нивото и гръмкостта на микса.


Каква студийна постпродукция е предвидена за DemoPlus запис?

Отделните тракове се преглеждат технически, след което се едитират. Ако е необходимо и възможно, правим монтажи, като взимаме части от други тейкове или по-добър пасаж. После извършваме внимателна динамична и честотна обработка на всеки трак. След това подбираме правилните ефекти и прецизно смесваме материала. Ако не е предвиден мастеринг, подготвяме парчето за разпространение.


Мисля, че записаният материал е страхотен! Искам обаче допълнителна постпродукция, защото ми хрумна една много специална идея. Мога ли да взема допълнителни часове извън пакетното предложение?

Разбира се! И не само за постпродукция. Понякога се налага повторен запис. Например групата е свирила страхотно, но за съжаление певицата е била болна в деня на записа и в крайна сметка не е доволна от изпълнението си. В такъв случай е много по-добре да се направи нова звукозаписна сесия от колкото да се правят опити за постпродукционна корекция.


Как ще получа крайния продукт?

Можете да свалите финалния микс от нашия FTP сървър или да получите линк за достъп. Обикновено изготвяме три файла: Мастер (Wave File 24 Bit / 48 kHz), CD версия (Wave File 16 Bit / 44,1 kHz) и компресиран файл (MP3 16 Bit / 48 kHz) за разпространение в интернет.


Как точно мога да разервирам Demo или DemoPlus запис?

Просто ни напишете E-Mail , или ни се обадете по телефона. Ще обсъдим проекта, както и възможни дати за запис. Ако желаете DemoPlus запис на непознато за нас място, е добре да направим кратък предварителен оглед. С нас може да влезнете в контакт и чрез нашите партньори.