DemoPlus
  • German
  • English

Какво е DemoPlus?

DemoPlus е атрактивна възможност за запис на вашата музика.

Къде е най-подходящото място за това?

Разбира се в една позната среда, там където се чувствате най-добре и сигурно – във вашата репетиционна, позната зала или дори в къщи.

При един музикален звукозапис има много фактори, които играят важна роля, но за мен най-решаващо е настроението на музиканта. Стресовата ситуация, която предразполага едно чуждо, непознато място, не може да бъде компенсирана по никакъв начин чрез добри акустични качества на помещението или скъпа звукова техника. Поради тази причина вярвам, че някои неща могат да бъдат пренебрегнати в името на това, да се постигне най-доброто възможно изпълнение. Ето ви и един пример: мнозина бардове просто не могат да пеят без едновременно с това да свирят на китара. Микрофоните могат да бъдат разположени така, че гласът да бъде в известна степен разделен от звука на китарата, но прослушване между двете има винаги. Въпреки това, почти никога не се прави опит за Overdub (последователен запис), защото рискът от загуба на настроение и творческа енергия е много голям.

Дългогодишната ми практика на тонрежисьор показва, че демо-записите в една репетиционна често се получават по-добре от тези, направени в студийни условия. Аз наричам тези записи DemoPlus.